Convocatòria Assemblea extraordinària

Benvolgudes i benvolguts membres d’AVANÇAM,
des de la junta coordinadora de la plataforma vos convocam a l’Assemblea Extraordinària que es realitzarà el dissabte 10 de novembre al Casal de Gent Gran de Sant Joan a les 10′30 hores.
L’ordre del dia és el següent:
1 – Debat i votació per iniciar el procés per realitzar consultes populars a Mallorca
2 – Proposta de relleu d’un membre de la coordinadora Avançam (Andreu Bujosa per Gabriel Seguí)
3 – Precs i preguntes
La documentació relacionada amb el primer punt de l’assemblea se vos passarà al llarg de la setmana vinent.
Coordinadora Plataforma Avançam
#dretadecidir

Avançam presentarà mocions pel dret a decidir a les Illes Balears

La Plataforma Avançam, formada per regidors i regidores pel dret de decidir presentarà una moció pel Dret a Decidir dels ciutadans de les Illes Balears.

En aquests moments, en què el govern espanyol ha posat en marxa un procés recentralitzador que pretén buidar progressivament de competències les CCAA i Ajuntaments i eliminar la diversitat cultural i nacional existent, és imprescindible poder decidir sobre aquestes qüestions que ens afecten de forma directa i negativa. Per aquest motiu, consideram urgent i apropiat fer una campanya municipal de mocions en aquest sentit.

Aquesta és la moció:

DRET A DECIDIR PER LES ILLES BALEARS

El Govern actual de l’Estat espanyol, atiat pels sectors més jacobins del nacionalisme espanyol, ha posat en marxa un procés recentralitzador que pretén buidar progressivament de competències les CCAA i Ajuntaments i eliminar la diversitat cultural i nacional existent.  El marc de la crisi econòmica i social, i la crisi de deute que afecta les administracions públiques, ha exacerbat les pulsions centralistes de les institucions de l’Estat, que pretenen carregar els esforços de reducció del dèficit públic damunt les CCAA i Ajuntament(amb efectes nefasts per a l’estat del benestar, ja que  presten els serveis públics bàsics de sanitat, educació i serveis socials).
A més, el sistema de finançament actualment en vigor ha demostrat que no és
capaç de regular d’una manera justa i equitativa el flux i el repartiment dels fons públics entre els diferents territoris de l’Estat. Les Illes Balears som els més perjudicats per aquest sistema (balança fiscal negativa del 14% del PIB), que també perjudica Catalunya (-9% del PIB) i el País Valencià (-6% del PIB).

Veure tota la moció

La Plataforma Avançam inicia una campanya per celebrar consultes populars a les Illes Balears

Volen sensibilitzar la població a favor del dret de decidir, i que el Parlament reguli les consultes. Si les institucions no hi fan passes, impulsaran referèndums en col·laboració amb la societat civil

Avançam inicia demà una campanya per sensibilitzar a la població a favor de la celebració de consultes populars a les Illes Balears, i per aconseguir la regulació de l’aplicació de les consultes en el nostre territori.

En primer lloc, la plataforma de regidors pel dret de decidir obrirà demà un espai a les xarxes perquè la ciutadania afirmi que vol celebrar consultes populars per decidir sobre temes que els afecten. Serà amb una causa a la plataforma Actuable.

En segon lloc, aquesta mateixa setmana la coordinadora d’Avançam demanarà una reunió amb el president del Parlament per reivindicar el desenvolupament de l’Estatut per fer efectiva la competència de les Illes Balears per regular les consultes populars en el nostre territori.

D’altra banda, durant els properes mesos s’aniran celebrant reunions amb entitats ciutadanes per difondre el dret de decidir conjuntament amb la societat civil.
La coordinadora d’Avançam explica que en el cas que el Govern i el Parlament no vulguin fer passes per fer efectiu el dret a decidir de la ciutadania per decidir sobre les qüestions que els hi afecten, la plataforma impulsarà i donarà suport a tots els processos ciutadans que vulguin culminar amb una consulta popular.

Avançam convida els regidors de les Illes Balears a penjar llaços per la llengua als balcons dels ajuntaments

La coordinadora de la plataforma d’electes pel dret de decidir dóna suport a la campanya “Enllaçats pel català”, i crida a participar en la manifestació de demà

La Plataforma Avançam, de regidors i regidores pel dret a decidir, convida tots els regidors i regidores de les Illes Balears a penjar llaços per la llengua als balcons dels ajuntaments del país. Així ho ha acordat la coordinadora de la plataforma, en senyal de suport a la campanya “Enllaçats pel català” i en solidaritat amb els centres d’ensenyament públics.

Més de 65 ciutadans ja adherits a la Plataforma Avançam

Ens els primers dies d’adhesions a la Plataforma Avançam, ja són més de 65 ciutadans i ciutadanes pel Dret a Decidir. Avançam i seguim sumant…

La plataforma Avançam s’obre a la societat i accepta adhesions a través del seu bloc

La plataforma Avançam, de regidors i regidores pel dret de decidir, accepta des d’avui les adhesions de qualsevol ciutadà que a títol individual vulgui col•laborar i donar suport a la plataforma. Les entitats que ho desitgin també s’hi poden adherir. El bloc de l’entitat (avançam.cat) ha incorporat un apartat nou, sota el títol d’“Adhereix-te”, a través del qual es gestionaran aquestes noves adhesions.

L’objectiu és obrir Avançam a la societat civil, per tal que la plataforma sigui un punt de trobada de persones i entitats, a més de representants municipals, per difondre i fer pedagogia del dret de decidir i de la participació ciutadana.

La nova coordinadora de la Plataforma afirma que “hem d’anar de la mà per decidir conjuntament sobre les qüestions que afecten els projectes de vida de les persones. El dret de decidir s’ha d’exercir des de les institucions i des de la societat civil. L’objectiu és que qualsevol entitat o ciutadà hi pugui donar suport per tal de contribuir a fer pedagogia del dret de decidir“.

Aquesta iniciativa està en consonància amb el full de ruta aprovat en la darrera assemblea general d’Avançam, en què la plataforma de regidors i regidores pel dret de decidir es marca com a objectius aconseguir augmentar la visualització de l’organització, fer pedagogia de les eines de participació ciutadana (pressuposts participatius, agenda 21, consultes populars…) i difondre el dret de decidir.

Avançam elegeix nova coordinadora i marca les línies de treball

L’assemblea d’Avançam ha elegit aquest matí una nova coordinadora que estarà integrada per: Antoni Noguera (Palma), Mercè Bujosa (Bunyola), Guillem Caldentey (Artà), Guillem Crespí (Sa Pobla), Joan Ramon Mateu (Pollença), Gabriel Seguí (Banyabulfar) i Liniu Siquier (Búger).

Així mateix, la plataforma de regidors pel dret a decidir ha aprovat el decàleg “Un municipalisme més participatiu i sobirà”, que serà el full de ruta d’Avançam en aquesta nova etapa.

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA

Ens plau de convocar-vos a l’Assemblea General Ordinària de la Plataforma de càrrecs electes municipals de les Illes Balears pel Dret a Decidir, Avançam, que tindrà lloc dia 28 de gener del 2012, a les 10h, a l’Auditori municipal de Porreres (c/ Almoina, 69), amb l’ordre del dia següent:
  1. Altes i baixes.
  2. Balanç de les activitats i iniciatives dutes a terme per la plataforma.
  3. Presentació de candidatures i elecció de la Junta Coordinadora de la plataforma.
  4. Torn lliure d’intervencions.
  5. Parlaments.

Montuïri vota a favor de les consultes populars i el dret a decidir

L’Ajuntament de Montuïri aprova la moció sobre consultes populars i dret a decidir. La moció va ser aprovada amb els vots favorables dels grups municipals de PP i PSM. El PSOE es va abstenir.

D’aquesta forma, ja són 15 els municipis que han aprovat la moció impulsada per la Plataforma Avançam: Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró, Porreres, Felanitx, sa Pobla, Pollença, Bunyola, Sencelles, Capdepera, SantJoan, Ses Salines i Montuïri.

L’Ajuntament de Ses Salines a favor de les consultes populars i el dret a decidir

L’Ajuntament de Ses Salines ha aprovat la moció que promou la plataforma Avançam a favor de les consultes populars i el dret a decidir.

La moció va rebre el vot favorable de quatre dels cinc grups municipals que integren l’ajuntament saliner: PSOE-Progressistes, UM, NIL i Sud Unificat. L’altre grup, el PP, hi votà en contra.

Powered by WordPress | Premium Themes Blog & Review. | Thanks to Wordpress Themes, Best Free WordPress Themes and WordPress Themes