La Plataforma Avançam inicia una campanya per celebrar consultes populars a les Illes Balears

Volen sensibilitzar la població a favor del dret de decidir, i que el Parlament reguli les consultes. Si les institucions no hi fan passes, impulsaran referèndums en col·laboració amb la societat civil

Avançam inicia demà una campanya per sensibilitzar a la població a favor de la celebració de consultes populars a les Illes Balears, i per aconseguir la regulació de l’aplicació de les consultes en el nostre territori.

En primer lloc, la plataforma de regidors pel dret de decidir obrirà demà un espai a les xarxes perquè la ciutadania afirmi que vol celebrar consultes populars per decidir sobre temes que els afecten. Serà amb una causa a la plataforma Actuable.

En segon lloc, aquesta mateixa setmana la coordinadora d’Avançam demanarà una reunió amb el president del Parlament per reivindicar el desenvolupament de l’Estatut per fer efectiva la competència de les Illes Balears per regular les consultes populars en el nostre territori.

D’altra banda, durant els properes mesos s’aniran celebrant reunions amb entitats ciutadanes per difondre el dret de decidir conjuntament amb la societat civil.
La coordinadora d’Avançam explica que en el cas que el Govern i el Parlament no vulguin fer passes per fer efectiu el dret a decidir de la ciutadania per decidir sobre les qüestions que els hi afecten, la plataforma impulsarà i donarà suport a tots els processos ciutadans que vulguin culminar amb una consulta popular.

Avançam té més de 100 regidors d’arreu de les Illes Balears, i compta amb el suport de més 100 voluntaris adherits a la plataforma.

El full de ruta aprovat per la plataforma en la darrera Assemblea General afirma en el primer punt: “Des de la plataforma Avançam apostam decididament per aprofundir en els instruments de participació democràtica, especialment aquells més propers a la ciutadania (en l’àmbit municipal) i aquells que impliquen una participació directa de les persones. Volem difondre entre la ciutadania el dret de decidir, entès com el dret de totes les persones a prendre part activa en els processos de presa de decisions sobre totes les qüestions que els afecten. Avançam vol ser un agent actiu en el procés d’empoderament de la ciutadania. Per això, promocionarem les eines concretes que serveixen perquè les persones siguin protagonistes del dia a dia de la gestió del seu poble. Aquestes eines són, principalment, l’Agenda local 21, els pressuposts participatius i les consultes populars o referèndums”.

I el segon punt indica: “Reivindicam el desenvolupament de l’Estatut per fer efectiva la competència de les Illes Balears per regular les consultes populars en el nostre territori. El Parlament ha d’elaborar una llei de consultes populars, com a principal eina per poder convocar referèndums als nostres pobles i a les nostres illes i fer participar la ciutadania de manera directa”.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Premium Themes Blog & Review. | Thanks to Wordpress Themes, Best Free WordPress Themes and WordPress Themes