Avançam presentarà mocions pel dret a decidir a les Illes Balears

La Plataforma Avançam, formada per regidors i regidores pel dret de decidir presentarà una moció pel Dret a Decidir dels ciutadans de les Illes Balears.

En aquests moments, en què el govern espanyol ha posat en marxa un procés recentralitzador que pretén buidar progressivament de competències les CCAA i Ajuntaments i eliminar la diversitat cultural i nacional existent, és imprescindible poder decidir sobre aquestes qüestions que ens afecten de forma directa i negativa. Per aquest motiu, consideram urgent i apropiat fer una campanya municipal de mocions en aquest sentit.

Aquesta és la moció:

DRET A DECIDIR PER LES ILLES BALEARS

El Govern actual de l’Estat espanyol, atiat pels sectors més jacobins del nacionalisme espanyol, ha posat en marxa un procés recentralitzador que pretén buidar progressivament de competències les CCAA i Ajuntaments i eliminar la diversitat cultural i nacional existent.  El marc de la crisi econòmica i social, i la crisi de deute que afecta les administracions públiques, ha exacerbat les pulsions centralistes de les institucions de l’Estat, que pretenen carregar els esforços de reducció del dèficit públic damunt les CCAA i Ajuntament(amb efectes nefasts per a l’estat del benestar, ja que  presten els serveis públics bàsics de sanitat, educació i serveis socials).
A més, el sistema de finançament actualment en vigor ha demostrat que no és
capaç de regular d’una manera justa i equitativa el flux i el repartiment dels fons públics entre els diferents territoris de l’Estat. Les Illes Balears som els més perjudicats per aquest sistema (balança fiscal negativa del 14% del PIB), que també perjudica Catalunya (-9% del PIB) i el País Valencià (-6% del PIB).

Veure tota la moció

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Premium Themes Blog & Review. | Thanks to Wordpress Themes, Best Free WordPress Themes and WordPress Themes